04

srijeda

srpanj

2012

Bogati starac

Svakodnevno je u isto vrijeme pet minuta prije no što je grički top označio podne oslonjen na drveni štap sa izrezbarenom zlatnom drškom polako korak po korak hodao prema terasi hotela dubrovnik gdje ga je čekala žena od tridesetak godina.
Svi koji su ih prvi puta vidjeli zajedno u prvi mah su pomislili da je djed izveo unuku u restoran. Baš su bili simpatični, ali samo nekoliko minuta kasnije ta mlada žena s punim žarom ljubila je starca od osamdesetak godina strasno kao da ljubi muškarca svojih godina.
Taj simpatičan starac dugo godina radio je i živio od rudnika zlata i nije ni sam znao koliko ima pokretnina i nekretnina, te koliko dolara na bankovnim računima. Svugdje gdje je dolazio dočekivali su ga sa smiješkom znajući da će izvaditi novčanicu u apoenu od 1.000.00 kuna i izgovoriti – uredu je ne gledajući izdati račun.

Bio je sretan kao dijete pored te mlade žene misleći da ga voli i želi zbog njega samoga nije ni razmišljao da ga ona vara, a njemu glumi zbog silnog bogatstva, odjeće i obuće visoke kvalitete, otmjenih restorana te velikog bankovnog računa.

Ona se potajno nadala da će taj bogati starac živjeti samo još nekoliko mjeseci, te da će nakon njegove smrti ona naslijediti njegovo ne procijenjeno bogatstvo, a prava istina bila je potpuno drugačija on je bio bogati mladi poduzetnik od četrdesetak godina koji je svakodnevno odlazio u kazalište po dobro napravljenu masku osamdeset godina starog starca koji će sve svoje bogatstvo ostaviti svojoj teško bolesnoj kćeri koju je napustio prije desetak godina jer se nije mogao nositi s njezinom bolešću.

Autor: Andrea

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.